TÁMOP 3.4.3

"ESZTERLÁNC" - Álmodjunk egy nagyot...!

Társadalmi Megújulás Operatív Program

„Iskolai tehetséggondozás”

Kódszám:

TÁMOP - 3.4.3-08/2

„Eszterlánc” – Álmodjunk egy nagyot!

A projekt megvalósításának kezdete:  2010. év február hó 01. nap

A projekt megvalósításának befejezése:   2011. év július hó 31. nap

Elnyert összeg: 17.221.603.-Ft

 
A Balatonfelvidéki SZÍN-VONAL AMI januárban meghirdette az alapfokú művészetoktatási intézmények képző- és iparművészeti ágának III. Országos makett- és papírtárgykészítő-, fatárgykészítő-, fémműves Versenyét.

A verseny célja: a tanulók tárgytervező, kivitelető, eszközhasználó képességeinek, esztétikai igényességének, kreativitásának értékelése.

A verseny fordulói: iskolai válogató, országos forduló
( elődöntő és döntő ) .

Iskolánkból makett- és papírtárgykészítő kategóriában Kardos Zsolt 8. o.-os tanuló munkáját küldtük el az elődöntőre.
A pályamunka tartalmi követelménye a következő volt: A szabadon választott témájú pályamunkának tükröznie kellett a tanuló tantervi követelményeknek megfelelő tudását.
Formai követelmények: A pályamunkáról több nézetben készült fotódokumentációt és leírást kértek. A leírás a következőket tartalmazta: felhasznált anyagok, elkészítés technikája / annak sorrendje /, témaválasztás indoklása. Az OKÉV által felkért értékelőbizottság véleménye alapján Zsolt bejutott az országos döntőbe.
Ezt május 20-21-én rendezték meg Badacsonytomajban. Itt szabadon választott és kötelező / figurális mobil / témában készített makettet. Erre 5-5 óra állt rendelkezésére. Az ő korcsoportjában 22 versenyző volt. Helyezést nem ért el, de tapasztalatokkal gazdagabban tért haza. A figurális mobilt / a madarat / a zsűri az érdekesebb alkotások között említi.

A pedagógusok /kísérő / sem unatkoztak. Módszertani tapasztalatcserén vehettek részt, amit Széplaki Nóra és Nagy Imre képzőművész vezetett. Geisbühl Tünde festőművész tanítási gyakorlatot mutatott be.